Kremşantiyeli Sütlü Pastacık....
MALZEMELER:
1lt. Süt
2 çay bar. Şeker
1 su bar. Un +1 yemek kaşığı nişastada kattım,unla karışık
1 pk. Vanilya
ÜZERİNE:
1 poşet Kremşanti
Süt (1 bardağa yakın)
Bolca Hindistancevizi
SOSU İÇİN:
1 pk.Meyve sosu (üzerindeki tarife göre hazırlanacak)
YAPILIŞI:
Tencereye sütü,nişastayla karıştırılmış unu,şekeri,vanilyayı katıp koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Kullanacağımız bolcama, ilk önce bolca hindistancevizi serpip muhallebeyi yavaşca dökelim.Muhallebinin soğuması için bir kenara bırakalım isterseniz buzdolabada koyabilirsiniz ve kremşantiyi sütle iyice çırpalım bunuda buzdolaba koyup biraz bekletelim.
Muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyiyi üzerine sürelim,bu şekilde buzdolapta 1-2 saat bekletelim.Tatlıyı buzdolaptan alıp karelere keselim ve iki kareyi üst üste koyalım..Arzu ederseniz aralarına herhangi bir meyve koyabilirsiniz.
Üzerine meyve sos döküp servis yapabilirsiniz yalnız biraz buzdolapta bekletipte servis yaparsanız daha güzel olur...
AFİYETOLSUN......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder