HOŞGELDİNİZ

HOŞGELDİNİZ

30 Haziran 2012 Cumartesi

KEDİDİLİNDEN YALANCI EKLER PASTASI...

                                     Kedidilinden Yalancı Ekler Pastası.....

Acil bir misafir geldiğinde, aslında akşamdan yapınca daha iyi oluyor, ama sabahtan yapıp soğutursanız yinede tadı güzel oluyor.Size yalancı ekler pastası olarak vede sandviç olarakda ikisini sunacağım yani iki türlüde yapabilirsiniz,malzemeler aynı.Ben acil zamanlarda hazır pasta kremasıyla yapıyorum,üzerinede hazır çikolata sosu tabiki.Ben yinede normal krema malzemeside yazacağım,eğer fazla gelir derseniz ölçüyü azaltabilirsiniz..


MALZEMELER:
1 paket Kedi Dili bisküvisi (ben iki paket kullandım isteye bağlı fazlada olabilir)
Bisküvileri ıslatmak için Süt

KREMASI:
1lt.Süt
1 su bar. Un
1 su bar. Şeker
1 pk. Vanilya
50 gr. Margarin

ÜZERİ İÇİN:
1 pk. hazır Çikolata Sosu
Arzuya göre Hindistancevizi

YAPILIŞI:
İlk önce kremasını hazırlayın.Tencereye sütü,unu,şekeri koyup iyice kaynatın ve koyulaştığında ateşi kapatıp içine vanilyayı ve margarini katıp karıştırın.Eğer pürüzsüz olsun ve çabuk soğusun isterseniz mikserle iyice çırpın.
Krema soğurken,hazır çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayın.
Kedi dili bisküviden bir tanesini alıp hemen süte bandırp çıkartın çünkü çabuk yumuşıyor ve kremadan sürüp tekrar süte batırılmış diğer kedi dili bisküviyi üzerine kapatın.Aynı işlemi bisküviler bitene kadar yapın.En son çikolata sosunu üzerine döküp dilediğiniz şekilde süsleyip bir gece beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.
Buda çikolata sossuz sandviç şeklinde olanı,yani alttaki bunda sadece hemen hindistacevizine bulayacaksınız ve servise hazır oluyor..

AFİYETOLSUN.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder