HOŞGELDİNİZ

HOŞGELDİNİZ

1 Temmuz 2013 Pazartesi

ÇAYLI ISLAK KEK.........

                                       ÇAYLI ISLAK KEK..........




MALZEMELER:

3 - 4 ad.Yumurta (benim yumurtalar küçüktü 4 kullandım )
1,5 su bar. Şeker
1 su bar. Sıvıyağ
1 su bar. Demlenmiş Çay
4 yem. kaş. Kakao
1 tat. kaş. Tarçın
1 pk. Kabartmatozu
1 pk. Vanilya
1,5 su bar. Un


ÜZERİ İÇİN ÇİKOLATA SOSU:

1,5 su bar. Süt
1 yem. kaş. Kakao
2 yem. kaş. Sıvıyağ

Bu malzemeleri küçük bir tencereye koyup bir taşım kaynatın ve ateşten alıp soğutun.

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Hindistancevizi yada çikolata kırıklarıyla süsleyebilirsiniz.

YAPILIŞI:

Sabahtan kalmış demlenmiş çaydan 1 su bardağı ayırın.Eğer yoksa, küçük bir çaydanlıkta bir su bardağı kadar çay demleyin ve soğutun.

Unu eleyin ve kabartmatozunu,vanilyayı,tarçını katıp hepsini birbirine karıştırın.

Hamur yapacağınız kaba, yumurtaları ve şekeri katıp iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın.Sonra bu karışıma sıvıyağı,çayı, kakaoyu katıp bir iki dakika çırpmaya devam edin ve mikseri kapatın..

(Eğer kekinizin kabarık olmasını isterseniz sosdan ayırmanıza gerek yok, yukarda yazdığım çikolata sosunu yapıp sonra üzerine dökebilirsiniz ama ben fazla kabarık olmasın diye bu yaptığım malzemeden bir bardak sos ayırdım ve üzerine döktüm siz hangisini isterseniz öyle yapın.)

Çırptığımız malzemeden bir bardak üzeri için sos ayırın ve bir kenarda bekletin.Sonra geri kalan un,kabartmatozu,vanilya,tarçın olan karışımı katıp bir iki dakika çırpın ve mikseri kapatın.Yağlanmış tepsiye hamurumuzu döküp 170-180 derecelik fırında 30- 35 dakika pişirin.Pişip pişmediğini bir bıçak ucunu batırıp bakabilirsiniz.Kekimiz piştikten sonra biraz bekletip (yani 5-10 dakika kadar kekin sıcaklığı gitmesi için) ayırdığımız sosu üzerine kaşıkla sürün.Üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyin.

AFİYETOLSUN....



1 yorum: