MALZEMELER:
2 pk. petitbör Bisküvi
150 gr. Margarin eritilmiş
1/2 su bar. ince çekilmiş Fındık yada Ceviz( isterseniz kullanmayabilirsiniz )
MUHALLEBESİ İÇİN:
3 su bar. Süt
1 yem. kaş. Nişasta
3,5 yem. kaş Un
6-7 yem. kaş. Şeker
1 pk. Vanilya
1 tat. kaş. Margarin yada Tereyağı
1 pk. Toz Kremşanti
ÜST JÖLESİ İÇİN:
3 çay bar. Meyve Suyu herhangi meyve suyuda olabilir ben portakalsuyu kullandım
3 yem. kaş. Şeker tadını siz ayarlayabilirsiniz
1,5 yem. kaş. Nişasta
YAPILIŞI:
Robotta bisküvileri un haline getirin, ceviz ve margarinle iyice karıştırıp elinizle biraz yoğurun.Kelepçeli kalıba yayın.Üzeri hazırlayana kadar buzdolapta bekletin.
Muhallebesi için bütün malzemeleri tencereye koyun yalnız vanilya,tereyağı,kremşantiyi hariç hepsini katıp iyice pişirin.Muhallebemiz piştikten sonra ateşten alıp içine vanilyayı,tereyağını katıp karıştırın ve soğutun.
Soğuduktan sonra toz kremşantiyi katıp mikserle iyice çırpın.Bunu soğumaya bırakın ama arada yinede karıştırınki üzeri kabuk tutmasın.İsterseniz biraz soğuyunca bisküvilerin üzerine dökebilirsiniz ama hemen buzdolaba koymayın.
Küçük bir tencereye meyve suyunu,şekeri ve nişastayı katıp pişirin.
Bisküvileri buzdolaptan alıp üzerine ilk önce muhallebeyi dökün,onun üstünede jöleyi döküp buzdolapta bir gece bekletin ve servise sunun.
AFİYETOLSUN......
Eline sağlık arkadaşım nefis bir tatlı olmuş ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim....
YanıtlaSil