Yaptığım kabak dolmasının içi
Patatesin içinide atmadım bunuda kullandım
1 tat. kaş. Salça
1 kutu Krema
1 ad. Et Tapleti
2 yem. kaş. Un
1 çay kaş. Pulbiber
1 çay kaş. Kırmızıbiber
1 çay. kaş. Kimyon
Tuz
Su
YAPILIŞI:
Tencereye sıvıyağı koyun ve kabak içini, patates içini, unu katıp biraz kavurun.Kremayıda katın ve karışrırın.Baharatları ve salçayıda katıp birbirine karışmasını sağlayın.
Üzerine 5-6 bardak ılık su koyun.Dibini yapışmaması için kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın.Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 15-20 dakika iç malzemelerin pişmesini sağlayın.Bir blenderle püre yapın eğer çorbanız koyu ise biraz daha su koyun, tuzunu atıp bir iki taşım daha kaynatın.
Tencerenin altını kapatın ve servise hazır.
AFİYETOLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder