MUZ PUDİNGLİ KEK.....
MALZEMELER:
4 ad. Yumurta
1 su bar. Şeker
1/2 su bar. Sıvıyağ
1/2 su bar. Süt
1 pk. Muzlu Puding (toz olarak)
1 pk. Kabartmatozu
1 pk. Vanilya
2 su bar. Un
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpın.Sonra bu karışıma sıvıyağı ve sütü katıp bir iki dakika çırpmaya devam edin.
Mikseri kapatıp pudingi, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı katıp tekrar düşük ayarda çırpın ama fazla çırpmayın.Sadece karışmasını sağlayın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve ilk önce 150 derecelik fırında 15 dak. pişirin ve hamur biraz kabardıktan sonra 180 dereceye getirin ve kontrollü olarak pişmesini sağlayın.
Bir kürdanla yada bıçak ucuyla hamurun ortasına batırıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Yumuşak bir kek oluyor.Eğer isterseniz çeşitli pudinglerle deneyebilirsiniz ama benim tavsiyem muzdan yana çünkü piştikten sonra muz kokusunu alabiliyorsunuz....
AFİYETOLSUN....
Elinize sağlık Aynur hanım Çok güzel kabrmış.Mis gibide kokuyordur.sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sema hanımcığım...
YanıtlaSil