MUHALLEBELİ KADAYIF...
MALZEMELER:
400 gr.Tel Kadayıf
150 gr.Margarin
7 kaş. Şeker
2 bar. irice çekilmiş Ceviz
MUHALLEBESİ İÇİN:
1 lt.Süt
4 yem. kaş. Un
4 yem. kaş. Nişasta
1 su bar. Şeker
1 Yumurta Sarısı
2 pk. Vanilya
1 pk. sıvı Krema yada toz Kremşanti
YAPILIŞI:
Tel kadayıfların iyi kesilmesi için derindondurucuda biraz bekletin ve ordan alıp ince ince kesin.Geniş bir tava alıp margarini, kadayıfı, şekeri ekleyip kadayıflar pembeleşinceye kadar kavurun.
Son olarak cevizleri ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın.Yalnız ocaktan aldıktan sonra kadayıflar o sıcaklığıyla kavrulmaya devam eder ya karıştırarak soğutun yada başka bir kaba boşaltın.
Muhallebeyi pişireceğimiz tencereye bütün malzemeleri katıp karıştırarak pişirin, sadece krema ve vanilyayı katmayın.
Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatıp 10-15 dakika soğutun ve kremasını vanilyasını katıp mikserle iyice pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Ben dikdörtgen borcam kullandım siz hangisini isterseniz onu kullanın.Kadayıfı ikiye bölün.Tepsinin dibine kadayıfın yarısını iyice yayın.Üzerine düzgün bir şekilde muhallebeyi dökün ve onun üstünede geri kalan kadayıfı yayın.
Tatlıyı buzdolapta iyice soğuyana kadar bekletin.
AFİYETOLSUN......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder